Hans van Wijk

Hans van Wijk
Email: hansvanwijk@mac.com
Telefoon: 06 - 1291 8010
CV: Klik hier om het CV te bekijken.


Waar ben ik goed in
Omgevingen scheppen met vertrouwen, transparantie en structuur. Het creëren van duurzame waarde en de bepalende elementen voor verlies en winst te bepalen.

 Mijn kern als mens
De Mens, Aarde en het Welzijn zijn voor mij belangrijke drijfveren. Ik zie het als mijn missie om ook Nederlandse organisaties deze omslag te laten maken.

De wereld is in een hoog tempo aan het veranderen en de oude manier van werken en organiseren biedt geen oplossingen voor de vele uitdagingen waar we als maatschappij en organisatie voor komen te staan.
Een duurzame organisatie is in mijn ogen een organisatie die ook over 20-30 jaar nog bestaat én financieel gezond is.

Kernwoorden: Verbindend, verduurzamen, integer.

Wat heb ik gedaan
Bij NS Hispeed in opdracht van de CFO opzetten en uitvoeren van portfoliomanagement met volledige aansturing en beheersing van de 13 strategische programma’s, waaronder de introductie van de Italiaanse V250-hogesnelheidstrein.

Hierbij mocht de Directie niet meer met verassingen worden geconfronteerd.

Resultaat:

  • Omgeving van structuur, juiste wijze van besturen, transparantie en vertrouwen met volledig eigenaarschap bij Directie gecreëerd.
  • Door het integrale beeld waren prioriteiten voortdurend helder, waren risico’s vroegtijdig in beeld en was er maximale focus bij programmamanagers én Directie op voortgang en oplossing van issues en bij het nauw betrokken houden van de vele stakeholders binnen en buiten de organisatie.
  • Hierdoor is de doorlooptijd van de programma’s substantieel versneld.

Waarom ik werk met POMbetuwe
Bij POMbetuwe staan mens, organisatie en samenwerking ook centraal. De sleutel tot succes bij opdrachten ligt in samenwerking, met medewerkers van de opdrachtgever, stakeholders en je collega’s.